Gadgets21.01.2014

Northface Surge II Charged rugzak review


Ik beken: ik ben een backpack man. Ik houd niet erg van een “standaard” laptop tas. Niet die lelijke zwarte die je er dikwijls bij kreeg (Dell achtige dingen). En ook niet van de mooiere nieuwe hippe versies in “messenger bag style” die je tegenwoordig vaak ziet. Beide tassen roepen ook heel hard: “ik heb een laptop bij” en dat kan mensen op verkeerde ideeën brengen .

Ook naar draagcomfort vind ik enkel één schouderstrap niet voldoende. Dat gaat al snel snijden in de schouder. Misschien zeul ik dan ook wel te veel mee?
Effe kijken wat mijn “default” configuratie is:
Daily Load

  • Computer Stuff
    • 17″ Mac Book Pro
    • Mac lader
    • mouse pad
    • Magic Mouse
    • Remote control
    • USB kabels (varia)
    • twee “van laptop naar beamer” converters
    • Western Digital external harde schijf
    • SD card reader
    • 4 rechargable AA en AAA batterijen
  • Gadgets
    • soms een iPad
    • Bose Headphones + Case
  • Personal stuff
    • Muntjes
    • Dafalgan (je hebt van die dagen)
    • Deo
    • reserve lenzen
    • banccard reader
    • Optioneel soms ook nog boterhammen en/of een blikje drank.

Alles te samen gaat dat al toch snel over de 5-6 kg toe. Vandaar dat ik dus liever een rugzak heb: draagt makkelijker, gaat niet snijden in de schouders en is zeker een voordeel als je met de fiets naar het werk gaat.

Dus waren we best blij om de  NorthFace Surge II backpack eens op te zadelen.

Look:

image022
Ons testmodel is een effen zwart, met gele fluo accenten voor de zippers. Niet te opvallend, sober “with a touch of zest”. Goed dus.

Materiaal en afwerking

Van NorthFace verwacht je kwaliteit in backpacks…en dat is ook zo. De rugzak is uit onderhoudsvriendelijk Nylon (hun eigen variant die ze “bullitproof” noemen. Niet getest) De cruciale zippers (waar je laptop achter zit) zijn “sealed” maw met een extra regen bescherming voor die onverwachte bui op de fiets.

 Volume en indeling

Volume
32 Liters is veel. Je krijgt er makkelijk al je dagelijkse mobile office stuff in …én nog een extra set kleren om eventueel je fietskleding te vervangen…of om ’s avonds te gaan sporten.
Ook handig: compression straps: indien je niet de hele rugzak hebt volgepropt kan je de straps aan de zijkant aantrekken: daardoor wordt de rugzak als het ware “ge-zipped”, en ga je precies van 32 liter naar 20 liter. Zo blijft alles ook stevig vast op je rug zitten, ook al zit je backpack niet helemaal vol.

Indeling
De Surge II Charged heeft 3 grote onderverdelingen. Van achter (aan de straps) naar voor zijn dit:

Een laptop/tablet compartment:
Ruimte genoeg voor een 15″ laptop én een iPad vak. Let wel op: een 17″ MacBook Pro is nipt qua fit. Je krijgt je ritssluiting toe…maar de hoeken van je laptop zijn niet zo goed beschermd…maar ik weet ook wel dat een 17″ laptop eerder een uitzondering is. De 15″ zit een stuk lager en wordt door de elastische velcro sluiting op zijn plaats gehouden.
Ook je computer en/of iPad moet goed beschermd zijn. The Surge II heeft een degelijke padding voor je laptop compartiment. No issues hier.

IMG_1667 IMG_1668 IMG_1670 “De nipte pasvorm van de 17″ Macbook Pro”

 

 

Centrale gedeelte:
Hier kan je veel “stuff” in kwijt . Best groot genoeg. Om een idee te geven: er past makkelijk een schoendoos in.

IMG_1664
Het organiser gedeelte

Organizer gedeelte:
Helemaal vooraan een gedeelte met een massa opbergvakjes. Opmerking hier: de zakjes zijn wat klein: er past geen externe harde schijf in, of bv je laptop voeding. Werkpuntje. Mijn magic mouse had dan weer wel een perfect passend zakje.

Nog meer pockets:
+ Aan de buitenzijde heb je nog een “glasses pocket”: een zakje met zachte voering bovenop de rugzak waar je je zonnebril in kwijt kan zonder te krassen.
+ Een fles/blikjes zakje: makkelijk voor je waterfles of dat blikje dat je net gekocht hebt in het station stevig op zijn plaats te houden voor die spurt naar de trein.

goed gezien: de "glasses" pocket
goed gezien: de “glasses” pocket

Padding + straps

Belangrijke zaken waar je best op let voor de padding en de straps:

Ergonomics: De straps voor op de schouder moeten comfortabel zijn bij meer gewicht. Deze backpack scoort hier erg goed in: ergonomische straps die het gewicht perfect verdelen.Hier komt North Face’s ervaring met ergonomische bergexpeditie rugzakken van pas.

Buik en borst strap: verplicht! Een buik/waste strap laat het gewicht op je heupen zaken, wat voor een betere gewichtsverdeling gaat zorgen. Een borst strap zorgt ervoor dat bij het fietsen de rugzak niet begint te schuiven op je rug. ook handig in die spurt naar de vertrekkende trein.

Breathability: Als je op warme dag aan’t fietsen bent naar je werk wil je zo weinig mogelijk lichaamscontact hebben met straps & padding die niet “ademt”: dat geeft meteen zweetsporen op je t-shirt onder de schouder straps en op de rug. De schouderstraps zijn goed geventileerd, de rugpadding is geperforeerd zodat de warmte daar ook makkelijk weg kan.

comfortable, goed ademende straps
comfortable, goed ademende straps

The Surge charged

Dé feature van deze rugzak is natuurlijk “the charged” in zijn naam: een internal batterypack dat “Joey” heet. “Joey” heeft zijn eigen vakje en een connector bovenin de rugzak. De kabel van de connector zit via klemmetjes vast in de backpack, dus zit niet in de weg. Je kan dus via deze connector de batterij opladen, én ook je devices aansluiten via een USB poort. Qua power: Ik krijg er 1.75 iPhone ladingen uit.
Dat is misschien wat weinig, en zijn er betere batterijen dan de Joey op de markt.Voor mij kan het wel: net genoeg om een volle iPad of iPhone te hebben voor een dag vergaderen, en daarna nog op de trein een extra powerboost te hebben.

IMG_1663IMG_1662IMG_1660IMG_1659

“De Joey” in zijn custom pocket met adapter…

Conclusie:

De Surge II Charged is een perfect “mobile office” compagnon: niet te opvallend, sterk, comfortabel.  Perfect voor met de fiets of motor naar het werk te rijden inclusief een set “office clothing”.Indien je er alle computer uit laat is hij ook nog perfect te gebruiken voor wandeltochten of op de skipiste.
Minpuntjes: de Joey batterij kon iets beter…en de indeling van de kleine organiser zakjes kon beter.

Bekijk de Surge II Charged op de site van North Face. De prijs ligt rond de 175€ op bv rugzakcenter.be

 

Verder lezen over Review

Review: Nokia 3.1 – te weinig opslagcapaciteit

Eerder dit jaar werden er een heel aantal nieuwe Nokia smartphones aangekondigd. Zo is er voor ieders budget wel een Nokia smartphone te vinden. De Nokia 3.1 is de opvolger van de Nokia 3 en hij is voorzien van een nieu...

Mobile05.09.2018

Review: Nokia 3.1 – te weinig opslagcapaciteit

Review: Nokia 6.1 – degelijke prijs/kwaliteit

Begin dit jaar werd er op het Mobile World Congress een aantal nieuwe Nokia smartphones aangekondigd en ik heb de afgelopen weken daarvan de Nokia 6.1 kunnen testen. Het Fins bedrijf HMD Global kwam vorig jaar met de No...

Mobile30.08.2018

Review: Nokia 6.1 – degelijke prijs/kwaliteit

Review: OnePlus 6 – Meest waar voor je geld!

Sinds 2014 is OnePlus DE smartphonefabrikant die je een toestel biedt met topspecificaties voor heel weinig geld. Waar de Samsung Galaxy S5 uitkwam met een adviesprijs van 699 euro, kwam de OnePlus One met betere specifi...

Mobile12.08.2018

Review: OnePlus 6 – Meest waar voor je geld!

Review: Samsung Galaxy S9+, zoals altijd een topper

De Samsung Galaxy S9+ ligt al een tijdje in de winkel, maar ik kreeg hem pas 2 weken geleden om te reviewen. Een beetje laat, maar toch nog steeds interessant. De Samsung Galaxy S-reeks is ieder jaar één van de beste...

Mobile05.07.2018

Review: Samsung Galaxy S9+, zoals altijd een topper

behalve dan de batterij
Review: LG G7 ThinQ – alles wat je verwacht van een toptoestel

Op 2 mei werd het nieuwste toptoestel van LG aangekondigd: de LG G7 ThinQ. Een kleine maand later kregen we een uitnodiging, om de presentatie van dit toestel bij te wonen in Amsterdam. Ondertussen heb ik een aantal wek...

Mobile20.06.2018

Review: LG G7 ThinQ – alles wat je verwacht van een toptoestel

Review: Nokia 7 Plus – prijs/kwaliteit uitstekend

Het Fins bedrijf HMD Global zegt je waarschijnlijk weinig, maar als ik Nokia zeg, dan ben je vast helemaal mee! HMD Global is het bedrijf dat de merknaam Nokia in bezit heeft, ze maken en verkopen sinds januari 2017 ver...

Mobile25.05.2018

Review: Nokia 7 Plus – prijs/kwaliteit uitstekend

Review Huawei P20 Pro: beste smartphone die je nu kan kopen

Als je de beste smartphone van het moment wil uitbrengen, wil dat zeggen dat het toestel op alle vlakken bij de beste moet horen en ook minstens op 1 gebied het beter doen dan de rest. Huawei heeft dat goed begrepen en...

Mobile07.05.2018

Review Huawei P20 Pro: beste smartphone die je nu kan kopen

Review Huawei P Smart: knappe budget phone

Toen de Huawei P Smart in januari werd aangekondigd was ik helemaal enthousiast. Een smartphone van 259 euro met waanzinnig goede specificaties, dit zou wel eens DE budget smartphone van 2018 kunnen worden. Ik heb nu dri...

Algemeen23.02.2018

Review Huawei P Smart: knappe budget phone